Politie verontschuldigt zich bij gezin met drie kinderen na zware fout

door: BVDO
Politie - terreur
Afbeelding bron: Photonews

De politie is zaterdagavond in Schijndel voor een aanhouding een verkeerde woning binnengevallen. In de woning was op het moment van de inval een gezin met drie kleine kinderen aanwezig.

Het onderzoek draait om een persoon die gezocht wordt en waarbij de aanhouding mogelijke risico’s met zich meebrengt. Daarom werd de inval in de woning verricht door de aanhoudingseenheid van de politie.

Rond 20.30 uur betraden zij de woning door de voordeur te forceren. “Al snel werd echter duidelijk dat we ons vergist hadden”, laat de politie weten. “In de woning troffen we een gezin met drie kleine kinderen aan. Zij bleken geen enkele relatie met de gezochte persoon te hebben.”

Uiteraard is het gezin hevig geschrokken door wat hen overkomen is. “De politie betreurt zeer wat er is gebeurd en uiteraard hebben wij excuses gemaakt. Wij staan ook in nauw contact met hen over de verdere afhandeling. Hoe heeft kunnen gebeuren dat de verkeerde woning werd betreden, wordt uiteraard nader uitgezocht”, klinkt het nog.

Tags politie inval