Schandalig: Man verkracht stiefdochtertje met beperking jarenlang: Dit is zijn straf

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een vijftiger is voor de rechtbank moeten verschijnen voor vreselijke feiten. Jarenlang verkrachtte en mishandelde hij zijn stiefdochtertje.

Het was in 2016, toen het slachtoffer 13 jaar was, dat haar stiefvader haar voor het eerst misbruikte. Dat bleef duren tot in het najaar van 2020. Toen trok het meisje weg uit Beerse en ging ze bij haar echte vader wonen.

"De beklaagde heeft haar meermaals bevredigd in bad. Hij kwam met zijn looprekje de badkamer binnen en zette zich zonder verpinken in bad en voerde allerlei seksuele handelingen uit", citeert Gazet van Antwerpen de openbare aanklager. "Ook in de woonkamer gebeurde het misbruik en vaak stond haar moeder in de keuken."

Daar hield het niet bij op. Het meisje, dat een verstandelijke beperking heeft, werd ook herhaaldelijk geslagen en geschopt. Toen het meisje alles vertelde aan een thuisbegeleidster en een leerkracht kwam alles aan het licht.

Schadevergoeding betalen

De 50-jarige man is nu door de rechtbank veroordeeld voor zijn daden. Hij hoorde een gevangenisstraf van vijf jaar uitgesproken worden tegen hem. Het gaat om een effectieve celstraf. Daarnaast moet hij 10.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.