Twintiger probeert 69-jarige te verstikken tijdens home-invasion in Aalst

door: MRO
Federale politie
Video bron: Federale politie

Op 1 april 2022 werd een man van 69 jaar uit Aalst het slachtoffer van een brutale home-invasion. De dader probeerde de man te vermoorden door hem te verstikken.

De politie is op zoek naar de dader en verspreidt een opsporingsbericht. Op vrijdag 1 april 2022 omstreeks 02.30 uur werd het 69-jarige slachtoffer gewekt door een jonge man die plots in zijn slaapkamer stond. Het slachtoffer woont in een gelijkvloers appartement aan de Heilig Hartlaan in Aalst en lag rustig in bed te slapen.

De verdachte, die een wit vissershoedje droeg, vroeg naar de sleutels van de kluis. Het slachtoffer kon deze niet geven aangezien hij de sleutels niet meer heeft en de koffer leeg was. Hierop werd de verdachte kwaad en gaf het slachtoffer verschillende slagen in het aangezicht en trachtte hem te verstikken met een hoofdkussen.

De dader dreigde ermee dat hij het slachtoffer zou kapot maken, waarop deze luid is beginnen roepen. Een buurvrouw hoorde het lawaai en belde naar de politie. Toen de interventieploeg ter plaatse kwam en de deur trachtte te openen, is de dader kunnen ontkomen via een raam. Tijdens zijn vlucht vergat hij zijn schoudertasje met inhoud in de slaapkamer en verloor hij zijn wit vissershoedje op de openbare weg.

Beschrijving van de verdachte
De verdachte is een jongeman van om en bij de 20 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en heeft een getinte huidskleur. Hij is redelijk groot, zo’n 1m85 lang. De man sprak perfect Nederlands zonder accent. Hij droeg een wit vissershoedje van het merk Adidas en had een wit schoudertasje met zwarte accenten bij. In het tasje zat een hoesje met figuur, een potje met marihuanablad, een metalen aansteker met opbergdoosje van ‘Clipper’, een nagelknipper, een kappersschaar en een oplader met USB-kabel.

Indien u meer informatie heeft over deze zaak, kan je de politie contacteren via het gratis nummer 0800/30 300.

Tags aalst