Hoelang blijft het regenweer nog duren? David Dehenauw ziet weinig fraais op de weerkaarten

door: MRO
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

We geraken maar niet verlost van de neerslag. Ook de komende week blijft het nat en moeten we vrede nemen met amper twee dagen waarin het overwegend droog zal blijven, weet David Dehenauw

"Maandag krijgen we wisselend tot vaak zwaarbewolkt weer bij een matige wind en het wordt 10 tot 11 graden. Na een relatief droge start krijgen we opnieuw buien te verwerken", vertelt David Dehenauw in 'Het weer' op VTM.

Dinsdag en vrijdag zou het overwegend droog blijven, voor de rest moeten we steeds rekening houden met neerslag. "Dinsdag is één van de betere dagen van de week met opklaringen. Er zijn meer wolken dan zon, maar plaatselijke opklaringen zijn mogelijk. Het blijft overwegend droog bij 11 graden."

"Woensdag start droog, maar krijgen we in de loop van de dag opnieuw regen en dan zijn we vertrokken voor een aantal wisselvallige dagen met buien of regen en veel wind, met windstoten van zowat 60 km/u."

"Donderdag krijgen we flink wat regen. Vrijdag verloopt wat droger, dus dinsdag en vrijdag zijn de betere dagen, de rest is niet zo fameus."