KMI komt met fikse waarschuwing voor gladheid en sneeuw

door: BVDO
Sneeuw - gladheid - strooizout
Afbeelding bron: Pixabay

Het is nog volop herfst, maar deze week wordt het koud en glad. Het KMI komt dan ook met een waarschuwing voor winterse toestanden op de weg.

Vanaf vier uur deze morgen tot dinsdagmorgen tien uur waarschuwt het KMI voor gladheid op de weg. Voor de provincies Luik en Luxemburg gaat het over code geel. In de rest van het land geldt code groen, maar is het toch opletten.

“Vanaf het einde van deze nacht, maar ook nog maandag en tijdens de nacht van maandag op dinsdag, zorgt een actieve storing voor sneeuwval in de Ardennen”, klinkt het.

“In de loop van maandag neemt de temperatuur wat toe en sneeuwt het enkel nog boven een hoogte van 550 m. Er kan reeds 5 tot 10 cm sneeuw vallen in minder dan 24 uur, vooral in gebieden boven 400-500 m.”

“Maandagavond regent het tijdelijk ook op de Ardense toppen, maar in het tweede deel van de nacht wordt het opnieuw kouder, waardoor de regen in de Ardennen opnieuw overgaat in sneeuw. Tegen dinsdagochtend kan er opnieuw enkele centimeter sneeuw bij vallen. In lager gelegen regio’s in de noordoostelijke helft van het land kan er dan wat smeltende sneeuw gaan vallen.”