Welk weer tijdens de herfstvakantie, en waar in Europa is het lekker warm? Frank Deboosere vat het samen

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere mag dan officieel wel op pensioen zijn, hij houdt nog steeds de vinger aan de pols wat het weer betreft. En dus weet hij al welk weer we krijgen tijdens de herfstvakantie.

"Het wordt de volgende dagen een competitie tussen de zon en de wolken", zei Frank Deboosere in een podcast van Het Nieuwsblad.

"Die wolken hebben geregeld regen bij. Het is echt een wisselvallig allegaartje dat we gaan krijgen, het weekend incluis. En in feite heel de herfstvakantie incluis."

Voor wie van de herfstvakantie gebruik wil maken om beter weer op te zoeken, heeft Deboosere tips: "De Spaanse costa's bijvoorbeeld, of Barcelona of op de Balearen, daar is het prima, met 20 tot 25 graden. De oostkust of zuidoostkust blijven grotendeels vrij van wolken, daar is het echt heel aangenaam."

"Ga je richting Frankrijk, krijg je toch wel dikwijls regen en wind. In Groot-Brittannië is het erg nat en winderig. Noord-Italië idem, met regen en onweer. Dat gaat tot en met Rome. Dus voor Zuid-Italië zit je prima, met 25 graden."

"Algemeen gesproken: Oost-Europa, de kanten van Roemenië, Bulgarije... Daar was het recent recordwarm, maar er is nog altijd nazomer, met 20 tot 25 graden. En natuurlijk kan je ook naar Griekenland."