Wouter Beke trekt geld uit: "Voor gezinnen in zo'n situatie"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Er worden extra middelen vrijgemaakt voor kwetsbare ouders en alleenstaande tienermoeders. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke beslist.

"We maken meer dan een half miljoen euro vrij voor de komende 3 jaar om de werking van de acht Centra Integrale Gezinszorg (CIG) in Vlaanderen te versterken", laat Beke (CD&V) weten.

In deze centra krijgen kwetsbare ouders en alleenstaande tienermoeders samen met hun kinderen tijdelijke opvang en pedagogische ondersteuning. Momenteel verblijven er zo’n 63 gezinnen met jonge kinderen in de centra.

"Die gezinnen kloppen aan bij een CIG wanneer ze voelen dat ze tekortschieten in de opvoeding van hun baby, peuter of kleuter. Vaak zijn het alleenstaande tienermoeders of ouders die zich in een kwetsbare situatie bevinden, niet kunnen terugvallen op vrienden of familie, worstelen met psychische problemen en moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen", zegt Beke.

"De hervorming moet ervoor zorgen dat we meer kleine gezinnen met kinderen tot 6 jaar kunnen opvangen en de kwaliteit van de ondersteuningsmodules verder kan uitgebouwd worden."