Honderdtal woonwagens van Roma’s palmen akker in naast luchthaven van Oostende

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Op een akker in de Rolbaanstraat in Oostende, vlak naast de luchthaven, zijn er een honderdtal woonwagens van een groep Romazigeuners neergestoken. Nochtans hadden ze daar geen toestemming voor.

“De aanwezigheid van de Roma’s wordt voorlopig gedoogd. Ze krijgen drie dagen de tijd om te vertrekken en hun reis verder te zetten. We proberen afspraken te maken met die mensen en zullen dagelijks communiceren. Vertrekken ze niet, zullen we moeten optreden”, zegt korpschef Philip Caestecker aan Het Laatste Nieuws.

De stad Oostende nam ook al maatregelen. Het liet sanitaire voorzieningen en afvalcontainers aanrukken om het veld proper te houden. Volgens de buurtbewoners ging het allemaal heel snel. Het zigeunerkamp werd in een half uurtje opgetrokken. De politie ging ter plaatse na een melding, maar toen waren er al heel wat woonwagens geïnstalleerd.

Verschillende politiewagens blokkeerden de baan, maar uiteindelijk werd wel toegelaten om de Romazigeuners toe te laten op het op het terrein. Op de Rolbaanstraat was er een verkeerschaos ontstaan.