Calvo (Groen) bekeek het zomerakkoord van de federale regering: “De uitkeringen zullen veel sneller dalen en ook voor langdurig werkzoekenden is dit akkoord niet goed”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanmorgen stelde premier Charles Michel (MR) met veel trots het zomerakkoord voor dat zijn regering afsloot. Oppositielid Kristof Calvo (Groen) is totaal niet onder de indruk.

Kamerfractieleider Kristof Calvo wijst erop dat de 2,6 miljard euro, geld dat de regering nodig had om de begroting op koers te houden, zomaar verdwenen is. “Dit is niet meer serieus. Er blijven veel vraagtekens over tal van maatregelen. Ook rond Arco zal er onzekerheid blijven.” 

“Er is wel één zekerheid: de uitkeringen zullen sneller dalen. Voor langdurig werkzoekenden wordt de arbeidsdeal een armoededeal. Voor eerlijke fiscaliteit is het blijkbaar echt wachten op een andere regering”, stelt Calvo in Het Laatste Nieuws.

Calvo vraagt zich ook af waar die 2,6 miljard euro naartoe is? “Het concept ‘technische correcties’ krijgt hier historische proporties. Op vlak van begroting blijkt deze regering geen hoogvlieger, ondanks de verkiezingsbeloftes. Verder is er geen spoor van het investeringspact, dat ons land en onze economie moet voorbereiden op de toekomst.”