Scoutsmeisje Lola (15) dat gegrepen werd door wagen wacht vandaag zware operatie van vier uur: “Maar door hem leeft ze nog en daar zijn we dankbaar voor”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Sinds woensdagavond ligt de 15-jarige Lola in een Nederlands ziekenhuis. Tijdens de eerste dag van het chirokamp werd ze opgeschept door een auto.

Na het ongeval werd Lola met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegem gebracht. Dieter en zijn vrouw Leda zaten woensdagavond even na 23 uur nog op restaurant in Leuven met vrienden, toen ze een telefoontje kregen van de politie van Lubbeek met de vraag om onmiddellijk naar huis terug te keren.

HUIS
“We hadden totaal geen idee wat er aan de hand was”, vertelt vader Dieter aan Het Laatste Nieuws. “De politie wilde ook niet meer zeggen. Ik vroeg nog: is ons huis afgebrand? Is er ingebroken? We zijn meteen naar huis gegaan. Onderweg naar huis kregen we sms’en van andere ouders over het ongeval, maar zonder veel details. Twee agentes hebben dan verteld dat Lola een ongeval had gehad en dat ze in het ziekenhuis lag. Daarna zijn ze vertrokken.”

ZIEKENHUIS
“En daar stonden we dan: totaal in shock. We hebben meteen wat kleren bij elkaar geraapt en gelukkig heeft een vriend ons meteen naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Dat hadden we zelf nooit gekund. Best mogelijk dat we onderweg geflitst zijn, maar dat kan ons niet schelen. Midden in de nacht zijn we daar binnengevallen, maar we zijn supergoed opgevangen door dokters en verpleegkundigen.”

ZWARE OPERATIE
De dokters hebben pinnen in het hoofd van Lola geplaatst, zodat de positie van haar hoofd ten opzichte van haar schouders en romp stabiel blijft. Een team van dokters gaat bij de tiener vanavond een zware operatie van minstens vier uur uitvoeren. Ze gaan haar bovenste ruggenwervel terug vasthechten aan haar schedel.

HELD
De ouders zijn in de eerste plaats blij dat hun dochter nog leeft. “Meteen na het ongeval heeft één van de leiders haar de eerste zorgen gegeven. Zonder Ruben zou Lola daar zijn gestorven. Dat zeggen de dokters hier. Ruben is Lola’s held. Hij is onze held. Vrijdag is hij op bezoek geweest. Hij durfde eerst niet komen, omdat hij zich schuldig voelt dat hij niet meer heeft kunnen doen. Maar we zijn hem zo dankbaar. Dankzij hem hebben we onze lieve dochter tenminste nog.”