Jongeman (18) uit Aarschot wordt na festival in Nederland zwaargewond teruggevonden door zijn vrienden in weide

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Pixabay
Een 18-jarige jongeman uit Aarschot is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt. Dat gebeurde nadat hij een festival bezocht had.

De jongen had samen met een groep vrienden het Nederlandse festival Gelrock bezocht. Rond 3 uur keerde het gezelschap terug naar in de Pastoor Dergentstraat, waar ze hun tenten hadden opgeslagen. De jongen raakte echter achterop.

Toen zijn vrienden hem gingen zoeken, werd de jongen zwaargewond teruggevonden in de weide. Hij had ernstige verwondingen over het hele lichaam, schrijft Het Nieuwsblad. De jongen werd naar het ziekenhuis in Leuven gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar.

OVERREDEN
Onderzoek bracht aan het licht dat hij waarschijnlijk overreden is door een 37-jarige buurtbewoner die zijn wagen in de wei had geparkeerd. De man had geen geldig rijbewijs en bovendien had hij ook nog eens gedronken. Nele Michiels, woordvoerder van het parket van Leuven, laat weten dat er een onderzoek aan de gang is.

De man zou geen onbekende zijn voor het gerecht. Hij was eerder al gekend voor rijden onder invloed. De man werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Zolang het onderzoek loopt mag hij ook geen alcohol meer drinken.