Frank Deboosere waarschuwt ons voor het weer dat er zit aan te komen: “Dat gaat echt wel pikken”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was vandaag nog een tamelijk zachte dag. Helaas blijven dat weer niet behouden.

“Het was vanmorgen ontzettend zacht met 14 graden. Ook vandaag werd het warm. We kregen zo’n 16 graden. Dat komt doordat er nog steeds warme lucht naar ons land kwam. De wind was ook goed voelbaar”, verklaart weerman Frank Deboosere op Radio 2.

“Morgen is het droog weer. We halen dan nog zo’n 13 à 14 graden. Er staat een lichte westenwind. In de namiddag kunnen er in de Ardennen wel een paar opklaringen zijn.”

“Vrijdag krijgen we in de loop van de dag een regenzone over ons heen. Die trekt van de kust naar de Ardennen. Daarachter zitten vermoedelijk nog een paar buien. We halen 13 graden, maar daarna daalt de temperatuur flink.”

WEEKEND
“Zaterdag wordt het niet warmer dan 10 graden met buien. Aan de kust kunnen dat felle buien zijn. In het binnenland zijn er minder buien. En zondag wordt het nog frisser met maxima rond 8 graden. Dat gaat pikken als we buitenkomen. Het blijft wel droog.”

“Volgende week maandag kan er af en toe een buitje vallen. En het wordt niet warmer dan 7 graden. Er staat ook nog eens een noordoosten wind. Als de weerkaarten het juist hebben, zou het in het tweede deel van volgende week wel terug wat warmer worden.”