Koningin Mathilde toont zich van een heel andere kant: "Die mensen zijn bang van haar"

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Mathilde komt over als een goedlachse, spontane vrouw. Ze neemt ook altijd uitgebreid de tijd om met iedereen een praatje te slaan tijdens een blijde intrede.

Maar achter de muren van het paleis toont koningin Mathilde zich van een heel andere kant. Dat heeft royaltywatcher Thierry Debels vernomen van enkele ontslagen werknemers.

Koningin Mathilde heeft zo goed als de volledige oude garde op straat gezet. Ze werden vervangen door jongere mensen. Het komt de sfeer op het paleis ook niet ten goede.

"De medewerkers zijn absoluut niet gelukkig met de veranderde situatie’, meent Thierry Debels te weten in TV- Familie. "Hoe zou je zelf zijn als je ziet dat mensen met jarenlange trouwe dienst plots koudweg worden ontslagen?"

"Logisch dat de personeelsleden die hieraan zijn ontsnapt nu bang zijn om ook hun job te verliezen. Ja, Mathilde heeft op die manier voor een verve lende, nogal grimmige sfeer onder het personeel gezorgd. De overgebleven mensen van de oude garde hebben schrik van haar. Ze vrezen dat koningin Mathilde ook hen op straat zal zetten."