Celien Deloof wil snel zwanger worden maar is op haar hoede: “Daardoor kan mijn kindje onderontwikkelde organen of hersenen hebben”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Celien Deloof, dochter van Margriet Hermans, lijdt al jaren aan diabetes type 1. Veel mensen denken dat dit komt door een ongezonde levensstijl, maar dat klopt niet helemaal.

Zo denken mensen vaak dat Celien diabetes heeft omdat ze te vaak snoept. “Was het maar zo, dan had ik de snoepjes vroeger wel laten staan,” zegt Celien aan Radio 1. “Natuurlijk snoepte ik wel eens vroeger, zoals elk kind. Dat zit ingebakken in onze cultuur. Mijn vorm van diabetes is ook niet te genezen.”

Celien wil ook heel graag kinderen. “Ik heb geen schrik om mijn ziekte aan mijn kinderen door te geven. Los daarvan, ben ik wel bang voor een eventuele zwangerschap.”

ONDERONTWIKKELDE HERSENEN OF ORGANEN
“Voor een vrouw die diabetes heeft, komt daar heel veel bij kijken. Je moet echt je diabetes heel goed afgesteld hebben. Je hebt anders heel veel kans op een kindje met onderontwikkelde organen of hersenen. Ze zijn ook geneigd om heel groot te worden. Ik wil alles doen om mijn zwangerschap vlot te laten verlopen.

“Voor alle duidelijkheid: ik ben momenteel niet zwanger. Maar het staat wel hoog op mijn agenda om snel zwanger te worden.”