Slachtoffer van aanslagen van 22 maart neemt drastisch besluit op luchthaven: "Ik hoor toch niets van minister De Block"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Philippe Vandenberghe (49) begint vandaag aan zijn dertiende dag van hongerstaking. Philippe houdt zijn hongerstaking aan in de vertrekhal van Brussels Airport.

Philippe Vanlerberghe lijkt een zwerver, maar dat is hij niet. Hij is een slachtoffer van de aanslagen van 22 maart 2016 in de luchthaven van Zaventem.

Philippe leeft op sapjes en water. Hij houdt zich aan incheckbalie 11, waar de eerste bom bijna drie jaar geleden ontplofte. "Ik ben in hongerstaking tot de regering in actie schiet", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Hij werkt als informaticus op de luchthaven en offert voor deze actie zelfs zijn vakantie op. "De slachtoffers van de aanslagen in Zaventem worden aan hun lot overgeloten", merkt Philippe op. "Er is geen sprake van enige zorg." Hij verwijst dan naar de geneeskundige dienst die invaliditeitsgraad van de slachtoffers bepaalt. Zij hebben recht op dat percentage.

Philippe diende zelfs als een klacht in bij de orde van Geneesheren en bij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). "Maar tot op vandaag kreeg ik enkel een reactie dat ze mijn dossier gingen bekijken."