Celien Deloof beseft dat het onverantwoord is om zo te vermageren: “Levensgevaarlijk wat ik gedaan heb”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Celien Deloof heeft niet altijd makkelijk gehad. Haar ouders zijn gescheiden en een tijdje wist ze zelfs niet wie haar natuurlijke vader was.

Celien Deloof, de dochter van Margriet Hermans, heeft ook diabetes type 1. Daar heeft ze mee moeten leren leven. “De oorzaak waarom ik diabetes heb is niet geweten”, zegt Celien in Humo. “Tegenwoordig is het niet meer zo lastig als vroeger.”

“Het blijft om, op het plat uit te drukken, dikke kak. Als kind moest ik vijf spuitjes per dag prikken. Nu loop ik rond met een insulinepomp en een infuus dat me 24 uur per dag insuline geeft en hoef ik nog maar één keer om de drie dagen een nieuw infuus aan te brengen. Helaas reageert mijn lichaam heel hevig op de insuline. Ik kwam fel aan vanaf mijn negende.”

Celien probeerde wel te vermageren. “Ik heb ontelbare keren geprobeerd te diëten en ik heb zelfs mijn suikerziekte misbruikt om af te vallen. Als je geen insuline spuit, staat je suikerspiegel te hoog en heb je geen honger. Het is levensgevaarlijk want het maakt je organen kapot, maar je vermagert wel."