Celien Deloof ondervindt nog altijd gevolgen van gemene pesterijen: “Dit denk ik als ik in de spiegel kijk, want zo noemden mensen mij”

door: Redactie
Afbeelding bron: Eén
Celien Deloof (27) koos anderhalf jaar geleden voor een obesitasoperatie. Ondertussen is ze al 45 kilo kwijt. “Ik accepteer mijn lichaam, maar mooi vind ik mezelf niet”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Hoewel ze al behoorlijk wat kilo’s is kwijtgespeeld, ziet Celien Deloof nog altijd ‘dikke Celien’ als ze in de spiegel kijkt. “Ik heb mezelf lang zo gezien, en ook andere mensen hebben me lange tijd zo genoemd. Het vraagt dus tijd om dat beeld in de spiegel te veranderen. Aan de andere kant besef ik ook wel dat ik geen maatje 56 meer heb. Ik zie af en toe een nieuwe foto van mezelf. En dan valt het mij ook wel op dat ik er slanker uitzie. Het besef komt dus wel”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

“Als ik in de spiegel kijk, kan ik mezelf tegenwoordig al wat gemakkelijker accepteren”, geeft Celien toe. “Maar mooi vind ik mezelf helemaal niet, dat is nog iets anders. Dat heeft echter andere redenen. Ik werd vroeger gepest en dat heeft wel aan dat zelfbeeld bijgedragen. Het heeft dus meer met mezelf als persoon te maken dan met mijn gewicht. Ik vind mezelf al mooier dan twee jaar geleden. Stapje voor stapje, zeker?”, lacht ze.