Twee leden van Vlaams Belang, die bij de NMBS werken, allicht betrokken bij verwerpelijke praktijken: 'Uitgescholden voor aap"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bij de NMBS is een vervelende zaak aan het licht gekomen. Ze is een intern onderzoek gestart naar racisme bij haar eigen personeel.

Volgens Het Nieuwsblad is een gewezen medewerker van de Brusselse bus- en metromaatschappij MIVB die nu voor de NMBS werkt, het slachtoffer geworden van rascisme. De man is van Noord-Afrikaanse afkomst.

Hij werd op een pamflet ‘opiniepeiling voor een nieuw verlofstelsel’ voorgesteld als een aap. Bij wijze van grap werd ook geschreven dat de man zes weken verlof wil vrij nemen en dat dit enkel kan bij de MIVB.

Ook is er sprake van racistische gezangen en nazibegroetingen in de lokalen van Securail, de interne veiligheidsdienst van de spoorwegen. Het incident zou gebeurd zijn op de dag van de verkiezingen.

Er zouden ook twee leden van het Vlaams Belang betrokken zijn. De directie van de NMBS wil dergelijk gedrag niet tolereren. Woordvoerder Bart Crols spreekt over "ernstige feiten" en zegt dat er een onderzoek aan de gang is.