Man uit Arendonk afgeranseld door agenten in burger: “Schokkend wat politie deed die ter plaatse kwam

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op vrijdag 28 juni werd Arnt DHondt (51) samen met kameraad in elkaar geslagen. De daders zijn twee agenten uit de regio Turnhout die op dat moment niet in functie waren.

Na middernacht verlieten Arnt en zijn vriend een café in Arendonk. Nog voor ze buiten waren, werden ze tegengehouden door twee bezoekers die al een tijdje aan de toog zaten. De cafébaas kwam tussenbeide, maar op de parking liep het volledig mis.

Ze kwamen op ons af en werden meteen verbaal agressief. Ze gingen ons kapotmaken, riepen ze, en we zouden niet kunnen ontsnappen. Toen kreeg ik een vuistslag recht in het gezicht.”

Onderzoek
Uiteindelijk kon Arnt ontsnappen en volledig onder het bloed de cafébaas verwittigen. Die kon op zijn beurt de politie alarmeren. “Die twee hebben ook lastig gedaan tegen de politie. Op een gegeven moment begonnen ze ook met elkaar te vechten. Wat helemaal frappant was, was dat de politie niet ingreep. Meer nog: ze deden geen vaststellingen, namen geen foto's en belden geen ambulance voor mijn vriend en mij. Zo'n lauwe reactie begrijp ik niet. Ik was totaal niet in staat om nog naar huis te rijden en heb zelf moeten vragen of iemand mij kon wegbrengen.”

Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak. Ook Roger Leys, korpschef van politie regio Turnhout, waar de mannen in dienst zijn, bevestigt de feiten. “Ze zijn allebei duidelijk over de schreef gegaan. Zulke feiten kunnen we niet goedpraten of minimaliseren.” De twee agenten zullen allicht een sanctie krijgen.