Moeder van 21-jarige schutter die bloedbad aanrichtte in El Paso deed weken eerder al zeer verontrustend telefoontje naar de politie

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad El Paso vielen vorige week 22 doden. De moeder van de 21-jarige schutter belde weken daarvoor al met de politie in haar woonplaats Allen.

De moeder maakte zich zorgen over het kalasjnikov-achtige wapen dat haar zoon Patrick Crusius in zijn bezit had. Ze vond het wapen niet passen bij de leeftijd van haar zoon, zijn mate van volwassenheid en zijn gebrek aan ervaring bij het hanteren van een dergelijk wapen. Dat bevestigen de twee advocaten van de familie.

Aan de telefoon kreeg zij van een agent het antwoord dat haar zoon het wapen legaal mocht houden. Er werd geen verdere informatie gevraagd, zoals bijvoorbeeld naam of verblijfplaats. Er bestond bij de politie dan geen strafdossier van de 21-jarige schutter. “Hij was geen gewelddadig, onvoorspelbaar of explosief kind”, verklaarde de politie. De familie van de schutter geeft geen verklaringen meer over de zaak.