In de toekomst gaan we helemaal anders betalen bij Colruyt: “Zelfs gezichtsherkenning zal kunnen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bij Colruyt gaan ze slimme camera’s inzetten aan de kassa. Zo zal het allemaal sneller gaan.

Bij Colruyt worden groenten en fruit aan de kassa gewogen en ingetikt. Het personeel hoeft nu de groeten en het fruit niet meer zelf te herkennen, dat doen slimme camera’s. In Kortrijk wordt dit systeem momenteel volop getest.

“We willen vooral dat het proces aan de kassa efficiënter en sneller verloopt. Terwijl de klant het fruit afweegt, kan de medewerker de andere producten met barcode scannen”, zegt regionaal verkoopsdirecteur ­Rudi Dewulf aan Het Nieuwsblad.

“Dit is een test om het segment groenten en fruit efficiënter te maken. We vinden het klantencontact te belangrijk om volledig te automatiseren: onze kassa­mede­werkers zullen niet worden vervangen door robots.”

En we mogen ons in de toekomst nog aan meer verwachten bij Colruyt. “Hoe sneller we kunnen winkelen, hoe beter. In het buitenland zijn er genoeg voorbeelden van winkels waar niets meer gescand wordt, maar waar slimme ­camera's een volle kar in één keer herkennen en er zelfs via gezichtsherkenning ­betaald kan worden. Wij lopen in België achter, maar we gaan daar ook naar toe."

Tags colruyt