Brusselse band neemt geen blad voor de mond: "Dit nummer is voor die klootzak van een Theo Francken"

bron: Het Laatste Nieuws/Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Brusselse band Juicy neemt geen blad voor de mond. Tijdens hun optreden op een gratis festival in Leuven, haalden ze fel uit naar Theo Francken.

De band Juicy, die bestaat uit twee vrouwen, noemden Theo Francken een "klootzak" omdat ze het niet eens zijn met het asielbeleid dat hij voerde tijdens de periode dat hij nog staatssecretaris van Asiel en Migratie was. 

De band droeg het nummer “Didn’t knock” op aan het wetsvoorstel van Francken om mensen zonder papieren op te kunnen pakken in hun woning, zonder dat daar een toelating tot huiszoeking voor nodig is. “We willen alle initiatieven van de staat of de heer Francken, die de hulp aan machteloze mensen beperkt, aanklagen.” zegt de groep aan Het Laatste Nieuws. “Bovendien blijven we doorgaan met het schrijven en zingen van nummers waarin we onze onenigheid met de gevoerde politieke aanpak uiten.”

Theo Francken zelf fronst zijn wenkbrauwen als hij dit te horen kreeg. "Ik ben ‘een klootzak omdat ik illegalen thuis wil laten oppakken zonder huiszoekingsbevel’. Euhm, dat wil ik helemaal niet. Ik wil dezelfde woonstbetreding mogelijk maken als ?@Koen_Geens1?. Is dat er dan ook een?", vraagt Francken zich af op Twitter. Typische emoleeghoofden."