Vincent Van Quickenborne dient klacht in wegens laster na bericht van Vlaams Belang over positieve alcoholcontrole

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gaat klacht indienen wegens laster. Vlaams Belang Kortrijk verspreidde via sociale media dat hij zaterdagavond positief testte tijdens een alcoholcontrole na de voetbalwedstrijd van KV Kortrijk tegen RSC Anderlecht.

Volgens Vlaams Belang Kortrijk eiste een burger na de voetbalwedstrijd dat ook de burgemeester een test zou afleggen. “Omdat hij aan het hoofd staat van de politiezone Vlas mag die zone geen test afnemen. Daarom werd een ploeg van een andere zone opgeroepen om de alcoholtest af te nemen”, aldus Vlaams Belang Kortrijk. “Van Quickenborne testte positief. Volgens de getuige moest hij zijn wagen laten staan en moest zijn vrouw hem komen halen.”

“Een complete leugen”, zei Van Quickenborne daar gisteren over. “Hoe lang mag die partij eigenlijk nog zomaar flagrante leugens verspreiden en mijn echtgenote in het verhaal betrekken? Vraag maar na bij de politie. Er is van een positieve alcoholcontrole geen sprake. En mijn vrouw bleef zaterdagavond thuis bij de twee kinderen. Die leugens mogen eens stoppen”, aldus Van Quickenborne. De politie ontkende de positieve alcoholcontrole formeel. “Er is niets van aan”, zegt Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas.

Nu gaat Van Quickenborne dus klacht indien wegens laster. Hij nam daarvoor advocaat Jan Leysen onder de arm.