Op Keyserlei in Antwerpen wordt pamflet rondgedeeld dat vrouw oproept om een hidjab te dragen: "Bijzonder onrustwekkend"

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Op de Keyserlei in Antwerpen worden opvallende pamfletten uitgedeeld. Open Vld-politica Zelfa Madhloum kreeg ook zo'n pamflet in handen en trekt aan de alarmbel.

Het pamflet dat uitgedeeld wordt op de Keyserlei in Antwerpen spoort vrouwen aan om geen hoofddoek te dragen, maar wel een hidjab. Een hidjab bedekt het hele lichaam.

In de pamflet staat te lezen dat een hoofddoek niet voldoende is. Vrouwen moet het volledige lichaam bedekken met een hidjab, dat het een wijd gewaad moet zijn, gemaakt van dikke, niet doorschijnende stof. Tijd om je hidjab te corrigeren, staat er nog. 

Open Vld-politica Zelfa Madhloum trekt aan de alarmbel. “Ik draag geen hoofddoek, maar heb migratieroots, daarom werd mij het pamflet toegestopt”, zegt Madhloum in Gazet van Antwerpen. “Het deed me huiveren, omdat mijn roots teruggaan naar Irak, het land dat verwoest is door dit soort extreme gedachtegoed.”

"Onrustwekkend"
"Dergelijke propaganda is onrustwekkend. Als moslim vind ik dat we hier niet laks mee mogen omgaan. Het is niet oké dat een moslimfundamentalist vrouwen intimideert om zich beter te bedekken. Verder vind ik dat de overheid meer moet controleren op moskeeën en vooral op wat er gepredikt wordt. Extreem fundamentalisme is een gevaar voor onze democratische rechtstaat.”

Het is nog niet duidelijk wie achter het pamflet schuilgaat. “Een van onze inspecteurs kreeg de flyer eerder al in handen. Ons gespecialiseerde team onderzoekt de zaak”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.