Politicoloog Carl Devos kan het nauwelijks geloven: “Wat die regering in lopende zaken nu gedaan heeft, is heel erg”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Didier Reynders (MR) heeft zijn Europese topjob beet. Verrassend is dat allerminst want het hing al een tijdje in de lucht.

“Het stond in de sterren geschreven. Al vijf jaar geleden, toen Charles Michel premier werd en een deal maakte met zijn concurrent en partijgenoot Reynders om die na de legislatuur naar Europa te piloteren”, licht politicoloog Carl Devos toe bij Het Nieuwsblad.

Zo ontstaat er een leegloop in de regering die nog steeds in lopende zaken is. “Het signaal van de kiezer op 26 mei was nochtans duidelijk. De traditionele partijen kregen een gigantisch oplawaai.” 

“De mensen willen dat het anders wordt, dat de politici naar hen luisteren. Maar de politici doen er alles aan om dat net niét te doen. Dat is erg. Heel erg.”

“De ene minister na de andere gaat lopen, voor een beter postje. Dan moet niemand verbaasd zijn dat de afkeer van de politiek bij de inwoners van dit land met de dag groter wordt.” 

“De regeringspartijen MR, Open VLD en CD&V hebben nu nog 30 zetels op 150. De formatie van een nieuwe federale regering staat nog helemaal nergens. Tja, hoe kan je dat anders interpreteren dan dat de politiek niet geïnteresseerd is in wat de mensen willen?"