Kleine Mason (2) zonder reden aangevallen door agressieve hond: Baasje grijpt fors in

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Normaal gezien zou de kleine Mason vandaag naar de eerste kleuterklas gaan. Maar een incident zaterdagavond besliste daar anders over.

Mason (2) uit Sint-Kruis (Brugge) keek echt uit naar zijn eerste schooldag. Hij had zijn boekentasje al klaar staan. Helaas gebeurde er zaterdag een incident dat hem vandaag belet om naar school te gaan.

De mama van Mason moest zaterdag werken en dus bracht de kleuter bij zijn tante. Die had vrienden in  Koolskamp (Ardooie). Bij die vrienden liep ook een Mechelse herdershond rond. Aanvankelijk was dat geen

Operatie door plastisch chirurg

De kleuter werd gebeten in het gezicht. De wonden begonnen al snel hevig te bloeden. De hulpdiensten werd meteen gealarmeerd. Mason werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij door een plastisch chirurg geopereerd werd. Hij mocht zondag het ziekenhuis weer verlaten. “Vrijdag mogen we terug op controle gaan. Dan zullen we meer weten", zegt mama Tamy Anseeuw in Het Nieuwsblad. 

"Hij had zo uitgekeken naar die eerste dag in de eerste kleuterklas. Mijn hart brak toen ik hem zei dat hij nog zou moeten wachten. Het is zo’n schoon ventje. Hopelijk kunnen de dokters de schade op lange termijn beperken.”

De eigenaars van de hond beslisten om het dier te laten inslapen. Het was nog een jonge hond van drie jaar oud. Ze hebben zelf ook kinderen en wilden het risico niet lopen.

Tags brugge hond