Opnieuw flinke klap in het gezicht van nabestaanden slachtoffers Dutroux: “Dit is onaanvaardbaar voor ons en zeer pijnlijk”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Volgens zijn advocaat maakt Michel Lelièvre, voormalig handlanger van Marc Dutroux, veel kans om vrij te komen met een enkelband. Mocht dat gebeuren is dit een zoveelste klap in het gezicht van slachtoffers en nabestaanden.

Op maandag 17 september beslist de strafuitvoeringsrechtbank of Michel Lelièvre al dan niet vervroegd vrijkomt met een elektronische enkelband. Lelièvre kreeg een gevangenisstraf van 25 jaar voor zijn aandeel in de ontvoering en moord van zes kinderen.

In 2021 zal Lelièvere zijn volledige straf hebben uitgezeten, maar hij mag nu ook al regelmatig de gevangenis verlaten. “Het blijft allemaal bijzonder pijnlijk voor ons”, reageert Paul Marchal in Dag Allemaal. Ook zijn dochter An werd het slachtoffer Dutroux en zijn bende.

“Het proces had in 2004 een eindpunt moeten zijn. Er werden straffen uitgesproken en ik legde me daarbij neer. Maar zijn vervroegde vrijlating kan ik onmogelijk aanvaarden.”

"Onder die voorwaarden mag hij vrijkomen"
Jean Lambrecks, de vader van Eefje, en zijn partner Els kunnen de vrijlating van Lelièvre wel aanvaarden. “Op voorwaarde dat hij een antwoord geeft op onze vragen. Er is nog zo veel dat we niet weten over de dood van Eefje, en Lelièvre kan ons zekerheid geven.”

“We hebben hem een brief geschreven met al onze vragen, maar daar is nooit een antwoord op gekomen. Er was wel een aanbod om elkaar te ontmoeten, maar na onze negatieve ervaring met Michelle Martin komen Michel Lelièvre liever niet onder ogen. We willen dat hij zijn antwoorden aan onze raadslieden bezorgt.”

“Het is nu nog te vroeg voor Lelièvre om vrij te komen. Schuldinzicht en respect voor de slachtoffers zijn cruciale voorwaarden. En daar voldoet Lelièvre bijlange niet aan."