Ellende voor ouders van slachtoffers Dutroux na onrustwekkend nieuws : “Dit kan echt niet meer"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De strafuitvoeringsrechtbank van Ittre zal aan het einde van de maand beslissen of Michel Lelièvre, handlanger van Marc Dutroux, vervroegd mag vrijkomen onder elektronisch toezicht.

Vader Jean Lambrecks was op de zitting aanwezig. "Zijn straf is nog niet ten einde, dus moet hij niet kunnen vrijkomen", luidt het in Het Laatste Nieuws. “Hem zien was angstaanjagend. We hebben niet met hem gesproken en hij heeft ons ook niet aangekeken. Lelièvre heeft nooit willen antwoorden op onze vragen en heeft nooit enig berouw getoond.”

Ook Paul Marchal mocht de zitting bijwonen, maar deed dat bewust niet. "Wij mogen 'aanwezig' zijn en misschien ook nog iets zeggen... maar de rechtbank hoeft er geen rekening mee te houden", stelde Marchal gisteren op sociale media. 

"We hebben bij Martin (Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux die weet had van de feiten, red.) geleerd dat de rechtbank er inderdaad geen rekening mee houdt. Omdat onze aanwezigheid dus niks kan en zal bijbrengen, zullen wij er ook niet zijn." 

“Als veroordeelden zoals in de affaire-Dutroux vervroegd vrijkomen, wie moet er dan nog blijven zitten voor de volledige termijn!?", besloot Marchal.