Siegfried Bracke haalt keihard uit naar N-VA: “Zoiets werkt nooit, mensen krijgen daar de wubbe van”

bron: Doorbraak.be/Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Siegfried Bracke haalt hard uit naar de politici en de politieke partijen in ons land. Hij dat doet in een opiniestuk voor de website Doorbraak.be

Net voor de zomer kondigde Siegfried Bracke zijn afscheid aan van de politiek. In het nieuwe opiniestuk neemt hij geen blad voor de mond. Volgens hem zijn de partijen voortdurend bezig met “tactiekjes, strategietjes, spelletjes… Ze rijden zichzelf naar de rand van de afgrond.”

Opvallend is dat Bracke ook zijn eigen partij N-VA niet spaart. “Bij de N-VA hopen sommigen dat ze weldra vanuit de Vlaamse regering de federale regering vijf jaar lang gaan bestoken om daar dan in 2024 massieve electorale vruchten van te oogsten. Dat werkt nooit, want het is uitgerekend dat wat de mensen zo beu zijn. Daar krijgen ze stilaan de wubbe van.”

En ook de media krijgt er van langs. “De media doen en masse gewoon mee met de politiek: ze hollen van het ene incident(je) naar het andere. Het laatste over de zitjes in het parlement - ik stel voor ze volgens alfabet te plaatsen. Zo leer je nog eens iemand kennen."