"We kunnen in ons snotverwend mooi landje heus nog wel meer vluchtelingen opvangen"

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren was er de Refugee Walk, georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Er werd geld ingezameld voor de vluchtelingen in ons land.

Zanger Daan gaf er een verrassingsoptreden. Hij spreekt ook klare taal bij De Standaard. "We hebben een snotverwend mooi landje met een heel mooie infrastructuur en kunnen heus wel wat meer aan dan het aantal vluchtelingen dat we nu opvangen", zegt hij.

"We moeten dat blijven doen, want dat maakt ons volk mooi. We hebben immers steeds nood aan input en verrijking door anderen. Laat culturen maar wat meer met mekaar samensmelten, want daar worden die rijker van. Ik doe daarom een oproep om vluchtelingen een kans te geven. Het is belangrijk dat we open blijven voor mekaar en zeker voor vluchtelingen.’"

In totaal namen er zo'n 1.500 mensen deel aan de Refugee Walk. Er werd in totaal 324.000 euro ingezameld. Vluchtelingenwerk Vlaanderen (VV) gebruikt dat geld voor steun aan vluchtelingen die arriveren en organisaties die hen bijstaan, jobcoaches, een juridische helpdesk en lobbying.