Verschrikkelijk wat er gebeurt in ultraorthodoxe meisjesschool in Antwerpen: “Mijn zussen, nichtjes en andere meisjes worden er elke dag mishandeld”

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
De Joodse gemeenschap in Antwerpen maakt zich zorgen. Er is ophef ontstaan over de ultraorthodoxe meisjesschool Benoth Jerusalem.

In de Joodse school zijn seksuele opvoeding en evolutieleer taboe. De school dreigt zijn erkenning ook te verliezen. De onderwijsinspectie gaat een nieuwe controle uitvoeren want ze vrezen dat de school het leerplan niet naleeft.

Voor het eerst komt er nu ook kritiek van mensen binnen de gemeenschap. Onder de orthodoxe joden in Antwerpen gaat er momenteel een brief de ronde. “Ik werd jarenlang mentaal mishandeld. Ik zie hoe mijn zussen, mijn nichten en andere meisjes elke dag mishandeld worden. En ik kan niet meer zwijgen”, staat er te lezen in de brief.

Een vader overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de school omdat zijn dochter er onheus behandeld werd. De vader spreekt van ‘vernederende maffiapraktijken” van de schoolverantwoordelijken . 

"Elke dag mishandelen ze meisjes"
In de school volgen zo’n 200 meisjes les. “Ik ben diepreligieus. En ik wil dat mijn kinderen op mijn manier leven. Ik kan ze de weg tonen. Hen geluk en steun geven, en hopen dat ze volgen. Of ik kan de duimschroeven aandraaien tot ze in de pas lopen”, zegt iemand in Het Nieuwsblad die anoniem wenst te blijven. 

“Ik prefereer het eerste, op Benoth doen ze het tweede. Elke dag gaan meisjes in tranen naar huis. Ze krijgen strafstudie of worden geschorst, voor dingen die ze doen buiten de school. Een meisje dat het internet gebruikt heeft? Gestraft. Dat een video van Donald Duck bekeken heeft? Straf. Een boekje gelezen? Jommeke kan nog net, zolang de rokjes van de Miekes wat langer worden gemaakt."