Buurtbewoners van Dormaal maken zich grote zorgen om asielcentrum dat komt: Ze nemen drastisch besluit om zich veilig te kunnen voelen

bron: ROB-TV
door: PMN
Afbeelding bron: ROB-TV
In Dormaal, bij Zoutleeuw, blijft het nieuwe asielcentrum voor beroering zorgen. De buurtbewoners maken zich grote zorgen om hun veiligheid.

Enkele buurtbewoners hebben zelfs een ‘alert’-groep opgericht op Whatsapp. Buurtbewoners kunnen daar melden als ze iets verdachts zien of zich onveilig voelen.

Aan het einde van de maand opent er in Dormaal een asielcentrum voor 130 asielzoekers. “De bedoeling is dat mensen kunnen melden als er overlast is”, legt Patrick Jordens van het actiecomité Dormaal Alert uit bij ROB-TV.

Goede afspraken maken
“Mensen weten dat als ze ons op de hoogte brengen via die groep dat er zeker een gevolg aan gegeven zal worden. Als mensen zich bedreigd voelen, schieten we in actie. Dan gaan we met een aantal mensen een kijkje nemen.”

Al meer dan 100 mensen hebben zich aangemeld op het platform. Boudewijn Herbots, burgemeester van Zoutleeuw, waarschuwt iedereen. “Het is belangrijk dat je zelf niet voor politie gaat spelen”, zegt hij. “Je moet de diensten verwittigen. Men moet goed vermelden wat wel gemeld mag worden en wat niet."