Het loopt mis op zeilboot van Anuna De Wever en de andere klimaatactivisten: “Boot aan de kant en dat is niet alles”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
De zeilboot van Anuna De Wever en de andere klimaatactivisten loopt niet van een leien dakje. De zeilboot staat momenteel noodgedwongen stil in Frankrijk.

Anuna De Wever en co zijn woensdag in Amsterdam met een zeilboot naar Brazilië vertrokken. De moeder van Anuna meldt intussen dat de zeilboot momenteel noodgedwongen stilstaat in Brest (Frankrijk).

Aan boord zitten onder meer Anuna De Wever (18), haar oudere zus Josefien Hoerée (23) en Adélaïde Charlier (18) van Youth For Climate Belgium. Hun zeilboot kampt met een probleem aan het waterzuiveringssysteem.

"Veel spierpijn"
“Het schip is even aangelegd (onvoorzien) in Brest. Ze moeten een nieuw onderdeel oppikken. Het is nog niet duidelijk hoe lang ze aanleggen en of ze van het schip af kunnen”, aldus mama Katrien Van der Heyden aan Het Laatste Nieuws.

“Iedereen stelt het wel goed op de boot. Maar het is wel een zware beproeving. Adélaïde is de hele tijd zeeziek en tot nu toe is de zee enorm stormachtig geweest. Het enige wat ze dan kunnen doen is op het dek zitten en zich heel stevig vasthouden en de uren voorbij laten glijden”, klinkt het. 

“Ze hebben spierpijn doordat ze zich altijd schrap moeten zetten bij elke stap. Eens voorbij de Golf van Biskaje hopen ze in rustiger water te komen.”