Meyrem Almaci is heel duidelijk: "Zouden beter een voorbeeld nemen aan Wallonië"

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Meyrem Almaci werd uitgenodigd in De Ochtend op Radio 1. Daar vertelde ze dat ze het jammer vindt dat de Vlaamse Regering toch een besparings- en belastingbeleid doorvoert. “Deze regering doet heel weinig voor fiscale rechtvaardigheid”, een treurige Almaci.

Meyrem Almaci meldde dat ze het een spijtige zaak vindt dat er zoveel vestzak-broekzak operaties worden gedaan in de nieuwe Vlaamse Regering. “We gaan 250 miljoen investeren in onderwijs. Wat heel goed is, maar dat geld wordt gehaald uit het onderwijs, minder zorg, minder CLB, enzovoort.” 

Groen vindt wel dat de woonbonus terecht hervormd werd. “Ze moest hervormd worden, maar niet op deze manier. Wij zouden bijvoorbeeld zoals in Wallonië gewerkt hebben met wooncheques. Cheques die uitgedeeld worden aan gezinnen met een bescheiden in komen of grote gezinnen zodat zij om een deftige manier zich kunnen huisvesten”, aldus Meyrem Almaci in De Ochtend. 

Ook Meyrem Almaci zal bij het debat aanwezig zijn: “Het echte debat wat we vorige week wilden voeren maar niet konden, gaan we hopelijk vandaag wel doen. De broeksriem wordt aangetrokken in de middenklasse en mensen die het moeilijk hebben in de samenleving."