CD&V vindt het maar niets: "Zou heel onfatsoenlijk zijn mocht dat gebeuren"

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Net zoals Groen kan ook CD&V niet meer wachten tot de nieuwe regering gevormd is. Servais Verherstraeten, fractieleider van CD&V in de Kamer zegt duidelijk dat hij het jammer vindt dat er nog steeds geen regering is. “We kunnen zolang er geen regering is niet veel doen in de Kamer.”

“We hadden liever en regering gezien die vandaag met haar State of the Union was gekomen. Dat is niet zo dus we kunnen het nu niet bepaald een feestdag noemen.” Zo begon Servais Verherstraeten zijn interview deze ochtend op Radio 1. “Ze hadden op zijn minst al kunnen starten met een beleidsverklaring te geven.” 

In de kamer zijn ze al een paar weken bezig met plenaire zittingen, commissies. Zelfs in augustus kwam de Kamer samen. “Vandaag gaan we het bureau samenstellen en we stellen mondelingen vragen over de actualiteit maar we kunnen nog niet veel doen want er staat nog geen wetgeving op de plank”, zegt Verherstraeten bij Radio 1. 

Zolang er nog geen nieuwe regering is, blijft de Kamer zijn voorzitter, Patrick Dewael, behouden. Nathalie Muylle, vervanger van Wouter Beke, is een aanwinst voor de Kamer zegt Verherstaeten. “Als je lang moet wachten op nieuwe regering en als andere, bekwame mensen dan naar andere regeringen gaan zoals Europa, dan zit je met die vervangingen. Het is belangrijk dat je ervaring gebruikt zodat de continuïteit gegarandeerd worden. Minister Muylle is daar zeker bekwaam voor”, zegt een positieve Servais Verherstraeten op Radio 1.