Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken eist strenge maatregelen: "Belgische nationaliteit afnemen"

bron: Belga
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tom Van Grieken eist strenge maatregelen van de regering. De voorzitter van Vlaams Belang dient dan ook een wetsvoorstel in.

De inval van Turkije in het noorden van Syrië wordt door iedereen streng veroordeeld. De inval lokt afkeurende reacties uit, maar niet bij iedereen. Dat merkt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op. De partij wil af van burgers die zowel de Turkse als de Belgische nationaliteit bezitten.

Er is de Mechelse rapperBizzyBlaza die met het Turks leger vecht in Syrië en daarmee pronkt op de sociale media. En dan zijn er nog de foto's en filmpjes van voetbalclub Turkse FC waar jonge voetballertje een militaire groet brengen aan de Turkse soldaten in Syrië. "Het is duidelijk dat de dubbele nationaliteit leidt tot belangenconflicten. Tijd dat men er dan ook komaf mee maakt. Vlaams Belang wil alvast het voortouw nemen", zegt Kamerfractieleidster Barbara Pas.

Tom Van Grieken dient op zijn beurt een wetsvoorstel in. "Wie voor een leger van een land gaat vechten waarvan de waarden haaks op de onze staan, dient zijn staatsburgerschap te verliezen", is hij duidelijk. Concreet wil de partij dat wie zijn steun verleent aan een krijgsmacht behorend tot de Organisatie voor Islamitische Samenwerking de Belgische nationaliteit wordt ontnomen.