Student van 18 jaar neemt wapen mee op school en wil zelfmoord plegen, maar dat is buiten een attente leerkracht grekend

bron: BuzzFeed
door: Redactie
Afbeelding bron: Youtube
Er zijn videobeelden opgedoken waar te zien is hoe een leerkracht een 18-jarige student ontwapent. De jongeman had een wapen mee naar school genomen waar hij zogezegd een einde aan zijn leven wilde maken.

Op de beelden is te zien hoe de Angel Granados-Diaz, een 18-jarige student, een wapen binnensmokkelt in Parkrose High School in Portland. De sportleerkracht Keanon Lowe had het wapen gespot en greep meteen in. Terwijl de school in lockdown ging, verrichte de man een heldendaad. Hij ontwapende de student en gaf hem een enorm dikke knuffel.

"Vaak doen jongeren iets zonder nadenken en beseffen ze later pas wat ze net hebben aangericht", aldus de leerkracht. De student kon dankzij de heldendaad van Lowe op een wreedzame manier door de politie worden ingerekend.

Lowe had medelijden met jongeman: "Ik vertelde hem dat ik er voor hem was, en dat het leven het waard is om te blijven leven". Angel Granados-Diaz kreeg een voorwaardelijke celsraf van drie jaar en moest professionele hulp zoeken.