“Zeer gevaarlijk wat Maggie De Block doet want dit is een brexitscenario”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Maggie De Block (Open VLD) laat haar tanden zien. De Minister van Volksgezondheid heeft de begroting die de mutualiteiten, zorgverstrekkers en zorgvoorzieningen samen uitgewerkt hadden voor volgend jaar niet goedgekeurd.

Met die begroting is zo’n 27,6 miljard euro gemoeid. "De patiënt staat centraal in onze gezondheidszorg. Dat moet je ook zien in de begroting en dat was hier te weinig het geval. Bijna alle investeringen zouden naar structuren en zorginstellingen gaan, bijna geen enkele naar de patiënt zelf", reageert De Block in Het Laatste Nieuws.

De Block en de federale regering moeten nu een nieuwe begroting voorstellen. "De regering zet het overleg buitenspel en brengt patiënten, zorgverleners en zorgvoorzieningen in onzekerheid”, zegt de Algemene Raad van het Riziv.

Kamerlid Jan Bertels (SP.A) vindt deze hele situatie maar niets. Volgens Bertels, die nog in de Algemene Raad heeft gezeten als regeringscommissaris, belanden we nu in een onzekere situatie. "Dit is een brexitscenario: een impasse waarvan niemand weet hoe ze zal eindigen. Het dossier moet zo snel mogelijk naar het parlement verhuizen, want de regering heeft geen meerderheid meer en kan in principe niets doen."