Juristen doen schokkende ontdekking over Vlaams Belang: “Al die mensen willen ze België uitzetten”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang is de grote winnaar van de verkiezingen op 26 mei. Maar niet iedereen is zo enthousiast over hun voorstellen.

Een onderzoeksgroep van juristen onderzocht het verkiezingsprogramma van het Vlaams Belang. “Het lijkt erop dat Vlaams Belang alle moslims in België wil uitzetten. Bepaalde bevolkingsgroepen en religies worden duidelijk geviseerd, daarvoor wil men zelfs de mensenrechten schenden”, zegt Ellen Desmet in Knack.

Ze is één van de zes juristen die deelnam aan het onderzoek. “Ze viseren vooral de moslims. Het programma schendt hun rechten op allerlei vlakken. Voorbeelden zijn een algemeen hoofddoekenverbod in het onderwijs en voor overheidspersoneel, de afschaffing van islamitische godsdienstlessen in het officieel onderwijs en het bannen van de islam uit de gevangenissen.”

"Belgische moslims kan je nooit het land uitzetten"
“De meest flagrante mensenrechtenschending is de uitbouw van een terugkeerbeleid voor moslims die alleen willen leven volgens de islamitische voorschriften en niet bereid zijn om zich aan te passen aan onze Vlaams-Europese publieke cultuur. Dat is een manifeste schending van de godsdienstvrijheid, namelijk het recht om je godsdienst uit te oefenen door het naleven van voorschriften.”

“Bovendien wordt niet duidelijk gezegd wat met ‘terugkeerbeleid’ wordt bedoeld, terwijl dit in het voorstel wel heel verregaand is. Moslims met de Belgische nationaliteit kunnen sowieso nooit verwijderd worden.”