Het is uitzichtloos: Paars-geel is doodgeknepen, paars-groen is doodgeboren

bron: Newsmonkey
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De federale formatie ligt helemaal stil. Na meer dan 160 dagen ziet het er niet uit dat we snel een federale regering zullen hebben. De preformateurs hebben weken onderhandeld, maar het blijkt dat de kloof tussen de partijen veel te groot is.

Preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben gisteren verslag uitgebracht bij de koning. Zij moesten de basis leggen voor een regering met N-VA en PS, maar dat is niet gelukt. Daarom doet de koning nog een rondje consultaties om wat tijd te rekken. 

Vandaag wordt de premier, Sophie Wilmès (MR), ontvangen. Ook de voorzitters John Crombez (sp.a), Gwendolyn Rutten (Open Vld), en Koen Geens (CD&V) komen langs. Geens is de federaal onderhandelaar. Of Groen en Ecolo op audiëntie mogen komen, is nog niet duidelijk.

Paars-geel is doodgeknepen. Zeker na de verklaringen die gisteren op tafel werden gelegd. PS klapte de deur zelf hard dicht door zowel op de Franstalige als de Nederlandstalige zenders te vertellen dat er nooit een vooruitzicht was.