Johan Vande Lanotte maakt zich grote zorgen: “Het zou rampzalig zijn, moesten we dat doen”

bron: TerZake
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vande Lanotte denkt dat het de eerste maanden duidelijk moet worden of we al dan niet een regering krijgen, of nieuwe verkiezingen of een interim-regering. In zijn ogen zoude nieuwe verkiezingen een ramp zijn.

Terwijl Magnette een regering probeert te vormen kan Vande Lanotte zijn visie geven op de feiten. Hij ziet mogelijkheden maar ook grote problemen. 

“We hebben een window of opportunity tussen 6 december - dan is er een nieuwe voorzitter bij CD&V en dan hebben alle partijen een voorzitter - en februari, wanneer bij Open VLD de voorzittersverkiezingen beginnen te spelen”, zegt Vande Lanotte in Terzake. 

“In deze periode zal het duidelijk moeten worden of we een regering krijgen, of we verkiezingen krijgen, of een interim-regering”, gaat Vande Lanotte verder.  “Want ik denk dat partijen er alles aan gaan doen om verkiezingen te vermijden.” 

Volgens de preformateur zouden nieuwe verkiezingen ronduit rampzalig zijn. Vande Lanotte zegt dat de politici van de verschillende politieke partijen hun job moeten doen en duidelijke langetermijnplannen moeten voorbereiden en uitwerken.