Dewinter komt met opmerkelijk voorstel: "Opkomen voor de minderheid aan Nederlandstalige kinderen in heel wat scholen"

bron: ATV
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Filip Dewinter (Vlaams Belang) legt een voorstel op tafel waarmee hij het aantal niet Nederlandstalige kinderen in de lagere scholen wil beperken. Hij waarschuwt dat er anders sprake is van omgekeerde integratie.

Heel wat politici zijn het erover eens dat kennis van het Nederlands een zeer belangrijke factor is in het integratieverhaal. Filip Dewinter vindt dat daarom maatregelen nodig zijn in scholen. "In Antwerpen spreekt 44 procent van alle kinderen thuis geen Nederlands en dat loopt in bepaalde wijken nog een flink stuk hoger op, in Luchtbal 67 procent."

"In een bad moet water zitten en het probleem is dat het water bijna weg is. Er is een minderheid aan Nederlandstalige kinderen in heel wat scholen en klassen en we moeten ook voor die hun belangen opkomen."

"Er moet een maximumpercentage anderstalige kinderen in de lagere school ingevoerd worden van 25 tot 30 procent per klas. Zoniet, dan is er omgekeerde integratie en iemand moet toch ook voor die Nederlandstalige kinderen opkomen", zegt hij bij ATV.