Kersvers Sp.a-voorzitter Connor Rousseau brengt al heel wat vragen met zich mee: "Hij hoort in het Vlaams Parlement"

bron: Newsmonkey
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Connor Rousseau is nog niet zo lang voorzitter van Sp.a. Toch stellen er heel wat leden zich al vragen. Vooral of de partijvoorzitter in het Vlaams Parlement zal blijven zetelen.

Sp.a wil dat de nieuwe sp.a-voorzitter Conner Rousseau in het Vlaams parlement blijft zitten. Maar dat is tegen het cumul-verbod dat de partij heeft opgericht. Rousseau is een belangrijke verbale kracht die de partij goed kan gebruiken in het parlement. 

John Crombez was degene die grote voorstander was van het principe. 'Eén persoon, één mandaat' was de slogan. Het was vooral om machtige lokale baronnen van de Sp.a terug te duwen. Zo konden ze niet zowel burgemeester of schepen als parlementslid te laten zijn. Crombez noemde het 'politieke hygiëne'. Toch zwakte dat zijn voorzitterschap af. 

De fractie van de partij heeft Rousseau dus gevraagd om te blijven zitten. Hannes Anaf wordt meteen naar voor geschoven als nieuwe fractieleider. Het duo Rousseau-Anaf zal de partij een nieuw gezicht geven in het Vlaams parlement.