Twee ambulanciers aangevallen in Kortrijk door man: 'Hij viel hen aan met dit wapen'

bron: Focus /WTV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het geweld tegen hulpverleners stopt maar niet. Maandagavond zijn twee ambulanciers aangevallen in Kortrijk.

Twee ambulanciers van de Hulpverleningszone Fluvia werden tijdens hen interventie aangevallen door een man met een mes. Dat meldt Focus/W-TV. 

Toen de ambulanciers ter plekke kwamen haalde de man zijn mes boven en bedreigde hen. Hij achtervolgde hen ook tot op straat. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar volgens de Hulpverleningszone zijn de twee wel onder de indruk van het incident.

Bij de politie nuanceert men echter het incident. “Twee van onze inspecteurs zijn oproepen bij dit incident, maar volgens hen was er geen sprake van een mes, noch een achtervolging", vertelt woordvoerder Thomas Detavernier van de politiezone Vlas. "Maar volgens hen was er geen sprake van van een mes, noch een achtervolging."

"De patiënt is tot bedaren gebracht en onder begeleiding van een politie-inspecteur in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het woord ‘mes’ kan gevallen zijn, en wij betwisten ook niet dat de twee ambulanciers zich in de woning van de patiënt bedreigd voelden. Zij zullen de politie niet zomaar oproepen.” De man zou psychische problemen hebben.

Tags kortrijk