Antwerpse N-VA'er hervalt in verslaving: "Hij was mentaal van de wereld"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout is gedwongen opgenomen in een afkickkliniek. Hij worstelt al langer met een drankverslaving en op oudejaarsavond liep het opnieuw mis.

Zijn vriendin, de Amsterdamse Rosalie Bogaard, trof de N-VA politicus die avond dronken aan. "Ik ging met enkele vrienden Chinees eten, maar Ludo wou niet mee. Ik zei dat ik snel terug zou komen en eten zou meebrengen voor hem. Om 19.00 uur vertrok ik, om 21.00 uur was ik terug thuis. Toen was het al te laat. Hij was zelf drank gaan kopen in de winkel. Mentaal was hij van de wereld af", zegt ze in Het Laatste Nieuws.

"Hij moet gedacht hebben dat ik het niet zou doen, hulp inschakelen. Want hij was boos toen zijn begeleiders hem maandag thuis zijn komen halen om hem naar de kliniek te brengen", aldus Bogaard.

Opvolger begeleiden

De Nederlandse meent dat zijn afscheid als politicus bijdroeg aan de terugval. "Hij moest naar een persconferentie, waar zijn opvolger zou worden voorgesteld. Die moest hij ook begeleiden tot aan zijn afscheid. Ik vermoed dat hij daar heel hard mee heeft ingezeten", aldus de vrouw in het kranteninterview.

Lees ook: Emotioneel keerpunt voor N-VA-politicus: "Vechten tegen mijn drankverslaving gaat voor"