Jeff Hoeyberghs in grote problemen na "seksistische en racistische" lezing (video)

bron: Facebook, De Standaard
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Plastisch chirug Jeff Hoeyberghs krijgt een storm van kritiek over zich heen na een lezing die hij gaf voor studenten. "Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden", was slechts één van een hele resem gewaagde uitspraken.

Hoeyberghs hield vorige week een lezing voor de Gentse studentenvereniging KVHV. De uitspraken die hij er deed, worden als seksistisch en racistisch van aard bestempeld.

"Het is niet omdat vrouwen zichzelf niet begrijpen, dat ze niet te begrijpen zijn", was een van de vele gewaagde uitspraken van Hoeyberghs. De #MeToo-beweging kreeg ook een veeg uit de pan.

"Vrouwen willen we de privileges van de mannelijke bescherming en het mannelijke geld, maar ze willen hun benen niet meer opendoen", stelde de dokter tegenover de studenten.

"Die kinderen zijn uitschot"

"Boris Johnson zei vorige week iets in de trant van 'kinderen van alleenstaande moeders zijn het uitschot van de maatschappij'. Waarom zegt hij dat? Omdat het zo is!" zei Hoeyberghs ook nog.

De felbesproken lezing zal mogelijk niet zonder gevolgen blijven. Er zijn al 300 klachten binnengekomen bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Sp.a'ers Katia Segers en Hannelore Goeman hebben eveneens klacht ingediend. En ook de Provincale Raad van de Orde der Artsen Limburg vindt de feiten zwaar genoeg om een onderzoek te starten.