Voor Sammy Mahdi is de grens overschreden: "Gatachterlijke en gevaarlijke ideeën"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris Sammy Mahdi heeft op sociale media met afschuw gereageerd op een fragment uit het vonnis dat tegen Jeff Hoeyberghs werd uitgesproken.

In die passage wordt Hoeyberghs geciteerd over hoe een meisje uit de klas van zijn zoon moest aangepakt worden. Ze moest onder meer "van haar fietske getrokken worden" en "haar sjakoske moest in brand gestoken worden" (lees er hier meer over).

"Dit is crapuleus en wordt terecht bestraft. Het zou je dochter maar eens moeten zijn", reageert Sammy Mahdi op Twitter.

"En dat zeg ik, terwijl mijn spontane reactie ook was dat we niet alle verderfelijke meningen moeten berechten."

Delphine Lecompte

"Sommige uitspraken van Hoeyberghs zijn zoals die uitspraak van Delphine Lecompte in Humo over een Roemeense kleuter: ranzig, maar daarom moeten we dat nog niet verbieden."

"Indien we alle ranzige meningen (en bij uitbreiding fake news) voor de rechter willen brengen en verbieden, hebben we pas een probleem. Rechters horen niet te moraliseren, daar heb je een samenleving voor."

Vrijheid van meningsuiting

"Maar vrijheid van meningsuiting is niet absoluut. 'Verbrand ongelovigen' of 'gooi homo's van een gebouw' stellen is strafbaar. Gelukkig maar. Stellen dat vrouwen hun benen open moeten doen, we meisjes van een fiets moeten duwen en hun sjakoske in brand moeten steken, gelukkig ook."

"En of je nu een buitenlandse imam bent of een plastisch chirurg: gatachterlijke maar bovenal gevaarlijke ideeën zijn hier niet welkom. Dat nu consequent gezamenlijk uitdragen en we zijn er. Al is dat klaarblijkelijk niet vanzelfsprekend."

Download nu de gratis app van Redactie24