Opvallende passage in vonnis Jeff Hoeyberghs: Zo moest meisje uit klas van zijn zoon aangepakt worden

door: STS
Jeff Hoeyberghs
Afbeelding bron: Photonews

Er is meer informatie naar buiten gekomen over de inhoud van het vonnis dat uitgesproken werd tegen plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs.

Hoeyberghs werd veroordeeld voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie, maar gaat in beroep. De Morgen-journalist Joël De Ceulaer las het volledige vonnis van de rechtbank en pikte er een opmerkelijke passage uit.

"De beklaagde zette ook aan tot geweld tegen specifieke vrouwen en tegen vrouwen in het algemeen. Zijn uitlatingen over hoe het meisje in de klas van zijn zoon moest worden aangepakt laat daar geen twijfel over bestaan."

"('Ik zou, na de school, met een paar man, Liene gaan opwachten, als ze naar huis rijdt. Ik zou, als ze met vriendinnekes rijdt, eerst die vriendinnekes wegjagen, dan Liene van haar fietske trekken, allebei haar banden platzetten…, haar kabaske pakken, dat volledig in de goot uitschudden…, en dan zou ik de briquet van mijne pa pikken, en haar sjakoske in brand steken')."

"De beklaagde zei verder nog dat 'de beste vrouwen zijn ontmaagd op hun 14e. Al wat nog rond hun 20-21 maagd was, leert het nooit nog'."

"Dit is duidelijk aanzetten/oproepen tot geweld. Dit valt niet binnen de liberale vrije meningsuiting", concludeert De Ceulaer.