Let op als je dit jaar nog dienstencheques wil kopen: ‘Als je het zo doet, gaat het je nog meer geld kosten’

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Dienstenchequebedrijven manen hun klanten aan om nog voor het einde van dit jaar dienstencheques te kopen. Vanaf volgend jaar worden ze immers duurder.

Vanaf 1 januari 2020 wordt het systeem minder voordelig. De belastingvermindering zakt van 30% naar 20%. De nettoprijs van de eerste 167 cheques die je koopt, stijgt zo van 6,3 naar 7,2 euro per stuk.

Het is ook niet zeker dat als je nog voor het einde van het jaar dienstencheques koopt, je daar ook effectief op gaat besparen. Wie dit jaar minder dan 167 dienstencheques heeft besteld, is het wel aan te raden om nog een voorraad op te slaan. Je kan dan per cheque 90 cent profijt doen.

Wie al 167 dienstencheques heeft, koopt dit jaar beter geen nieuwe cheques meer aan

"Voor de toepassing van de fiscale vermindering geldt de aankoopdatum en niet de verbruiksdatum", zegt Ben Broeckx, directeur van HR-dienstverlener Sodexo, dat de dienstencheques in samenwerking met de Vlaamse overheid uitgeeft, aan Het Laatste Nieuws.

Het is dus interessant voor wie dit jaar nog geen 167 dienstencheques gekocht heeft. Heb je er dit jaar al wel 167 gekocht, dan koop je beter geen extra dienstencheques, want dan blijf je achter met een fiscale aftrek van 0%.