Waalse politici weten niet waar ze het hebben: "Onvoorstelbaar dat hij dit doet"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Wallonië is ophef ontstaan over een foto waarop Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en PVDA-voorzitter Peter Mertens samen poseren. Ze staan lachend rug aan rug.

Van Grieken en Mertens, respectievelijk extreem-rechts en extreem-links, zijn de twee uitersten van het politieke spectrum in België. De krant De Zondag kon hen beiden strikken voor een dubbelinterview.

In het interview lieten de twee geen spaander heel van elkaar. Mertens noemt het Vlaams Belang "een racistische en fascistische partij". "Dewinter en Van Rooy spreken op de Antwerpse gemeenteraad zelfs over minder kwalitatieve mensen."

Van Grieken counterde met: "Uw verhaal is niet sociaal. U maakt de problemen groter door de armoede te importeren. U laat de volkswijken in de steek."

Niet te begrijpen

In Wallonië kunnen ze niet begrijpen hoe Mertens op de foto ging met Van Grieken. Rajae Maouane, co-voorzitster van Ecolo, schreef op Twitter: "Ik kan niet begrijpen hoe de voorzitter van PTB/PVDA, zogezegd verdediger van individuele vrijheden, fier kan poseren aan de zijde van de voorzitter van een racistische en nationalistische partij."

Ook MR-voorzitter en informateur Georges-Louis Bouchez heeft er zijn bedenkingen bij. Hij tweette: "De MR probeert al jaren duidelijk te maken dat PTB/PVDA en het Vlaams Belang tot hetzelfde populistische register behoren, hetgeen gevaarlijk is voor ons land."